sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Hirvenpihvijekku

Viime päivityksestä on kulunut jo viikkoja. Olemme kotona syöneet erittäin hyvin tässä välissäkin, mutta jotenkin kirjoittamisen arvoisia juttuja ei ole löytynyt. Tai en ole oikein innostunut kirjoittamaan tietystä aiheesta. Mutta onneksi löytyy myös vanhaa materiaalia, joka piti vain kirjoittaa julkaisukuntoon.

Joulukuussa olimme ystäväpariskunnan luona syömässä. Reunaehdoiksi sovittiin että me tarjoamme pääruoan viineineen ja he puolestaan alku- ja jälkiruoat.

Olutmarinoidut hirven ulkofilepihvit 
juomasuositus: Guigal Côtes du Rhône

Olin saanut käsiini reippaan palan hirven ulkofilettä ja päätin tehdä siitä pihvit. Hirvenliha kannattaa ainakin paistimuodossa marinoida ja päädyin siihen myös nyt. Lisukkeena sieniohratto suppilovahveroista.

Marinadi

0,5 dl öljyä
1 sipuli
1 tl katajanmarjoja
1 tl mustapippuria
5 dl väkevää porter-olutta


Leikkaa liha peukalonpaksuisiksi pihveiksi.

Lohko sipulit.

Hienonna katajanmarjat ja pippuri huhmareessa.

Sekoita sipuli, mausteet, olut ja öljy.

Laita liha ja marinadi yön yli jääkaappiin muovipussissa tai kannellisessa kulhossa.

Suklaa-Jaegermeisterkastike

Minulla on tapana käyttää chili con carnessa mausteena kaakaojauhetta. Kerran menin erehdyksissäni kaatamaan chilin sekaan jääkaapissa nököttäneen ruokakerman. Lopputuloksena oli jauhelihaa ja papuja suklaakastikkeessa. Karmeaa.

Kun kuulin kälyltäni hänen kummitätinsä kastikereseptistä riistalihalle, suhtauduin siihen epäluuloisesti. Mutta pakkohan sitä oli kokeilla. Toimii oikein hyvin.

2 kastikepohjaa
2 rkl riista- / häränlihafondia
1 dl Jägermeister (kastikkeeseen)
2 x 4cl Jägermeister (kokille)
2 rkl hunajaa

0,5 dl tummaa suklaata
1 rkl voita

Sekoita kaikki muut aineet paitsi voi ja suklaa kattilassa.

Keittele kokoon n. 30min.

Nosta pois levyltä.

Lisää huoneenlämpöinen suklaaraaste ja voi.

Sekoita voimakkaasti kunnes suklaa on sulanut.

--


Alkuruoaksi saimme valkosipulilla ja gorgonzolalla maustettuja etanoita.

Jälkiruokana oli marenkikakkua sabayon -kastikkeella.

Ei kommentteja: