maanantai 13. elokuuta 2012

Välimeren tuulia: Salviapastaa ja paahdettua kesäkurpitsaa

Heinä- ja elokuu on tarjonnut mielestäni yllättävän hyvän sadon "ryytimaallamme". Erityisen hyvin ovat menestyneet kesäkurpitsat ja yrtit, joten tuntui luontevalta yhdistellä niistä nopea ja maukas arkiruoka.

Kesäkurpitsalle suosittelen myös lämpimästi Chez Jasun kesäkurpitsa-minttu-fetasalaattia, jota kokeilimme viime viikolla.

Salviapasta ja paahdettu kesäkurpitsa

spaghetti burro e salvia

3 annosta spagettia
75g voita
nyrkillinen tuoreita salvian lehtiä

suolaa
mustapippuria

parmesaania

Keitä ja valuta spagetti.

Lisää voi ja silputtu salvia.

Sekoittele kunnes voi on sulanut.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile parmesaanin kanssa.


paahdettu kesäkurpitsa

1 kesäkurpitsa
oliiviöljyä

sormisuolaa
mustapippuria

balsamicoa

Viipaloi kesäkurpitsa pituussunnassa n. puolen sentin viipaleiksi.

Voitele viipaleet kevyesti molemmin puolin oliiviöljyllä.

Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.

Paahda 250 asteessa 10 minuuttia.

Ripottele paahdettujen viipaleiden päälle balsamicoa. Balsamiviinietikka käy myös, muttei ole yhtä hyvää.


Ei kommentteja: