sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Juustosarvesta miestä

Vieraskauha viuhui keittiössä ja tuloksena oli erittäin maukkaita juustosarvia. Koitin löytää netistä historiatietoa näistä leivonnaisista, mutta tuloksetta. Jäljittelin kuitenkin voisarven historiaa ja wikipediasta löytyi mielenkiintoinen pieni knoppi: voisarven kantamuoto ei olekaan ranskalainen croissant, vaan itävaltalainen kipferl. Ehkä pitäisi vain keksiä itse tarina viikinkien ennen taistelua nauttimasta tuhdista eväästä?

Oli miten oli, tässä resepti. Taikinana käytetiin Isyyspakkaus -blogin sipulipiirakan taikinaa. Täyte ja leivontaohjeet taasen perustuvat Myllyn Parhaan reseptiin. Tästä reseptistä tulee 20 pientä, tai 16 sopivan kokoista sarvea. Ja helposti.

Juustosarvet


Taikina
100g voit
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa

Täyte
200g juustoraastetta, mielellään jotain voimakasta kuten väkevämpää goudaa

Laita huoneenlämpöinen voi ja vehnäjauhot taikinakulhoon ja yhdistä ne nyppimällä eli hieromalla voi jauhojen sekaan sormin.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva maidon sekaan, lisää suola ja sekoita, kunnes hiiva ja suola ovat täysin liuenneet.

Kaada maito taikinakulhoon ja alusta taikinaa, kunnes se ei enää tartu kulhon reunoihin.

Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta pari tuntia.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kaaviloi taikinasta kaksi noin 30 cm:ä halkaisijaltaan olevaa ympyräistä taikinapohjaa.

Leikkaa ne taikinapyörallä kumpikin kymmeneen tai kahdeksaan sektoriin, jolloin saat kolmioita. Huom! Jako kahdeksaan on helpompaa ja sarvista tulee paremman kokoisia.

Jaa juustoraaste kolmioille, kierrä ne rullalle ja muotoile sarviksi. 

Anna sarvien kohota liinan alla. 

Ripottele pinnalle juustoraastetta ja halutessasi unikonsiemeniä. 

Paista 225-asteessa n. 15 minuuttia.


Ei kommentteja: